Rovinj Photodays

Najveći festival fotografije u Jugoistočnoj Europi koji se održava svake godine u Rovinju od 2008. godine. Cjelogodišnji projekt je usko povezan s Ministarstvom kulture, brojnim kulturnim ustanovama i institucijama te s nekoliko odabranih ključnih pokrovitelja. Projekt je od osobite kulturološke društvene odgovornosti.

Deseta edicija Rovinj Photodays otvorena je za cjelokupnu internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom:

 

International Competition of Contemporary Photography – 10th RovinjPhotodays, 2017.

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava na www.photodays-rovinj.com

Natječaj za 2017. godinu traje od 01.12.2016. do 31.01.2017.

 

Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje nacionalnim selektorima. Nacionalni selektori predlažu najbolje radove (najviše 5 po svakoj kategoriji) te ih potom organizator prosljeđuje Glavnom selektoru na finalno žiriranje.

Dvostupanjskim se postupkom odlučivanja tako donosi odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po troje najuspješnijih fotografija ili serija fotografija u svakoj kategoriji.
Imena finalista bit će objavljena na službenoj Web stranici te putem medija. Odabrane fotografije, kao i troje nominiranih autora iz svake kategorije, svake su godine predstavljeni u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Grand Prix nagrada – nakon drugog kruga žiriranja, glavni selektor odabrat će sveukupnog pobjednika Festivala – dobitnika Grand Prix-a. Dobitnik će osvojiti i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na danima Photodaysa u Muzeju za umjetnost i obrt (Zagreb) u jesenskom terminu.

U sklopu završne manifestacije RovinjPhotodays od 5. do 7.5.2017. održava se svečano proglašenje pobjednika.

Pobjednicima pripada službena statua festivala “Kadar”, gostovanje u Rovinju, 6. svibnja 2017., na svečanoj večeri dodjele nagrada o trošku organizatora te sudjelovanje u putujućoj izložbi.

Sva tri nominirana rada u kategoriji “Umjetnički koncept” bit će izdvojeno predstavljeni u sklopu završne izložbe finalista.