EKSKLUZIVA

Vindon Havin

Vindon Havin je s radom započeo 2013. godine kada je Petra Oreč pod pseudonimom samostalno izdala prvi single Mr.Wrong (u suradnji s Draženom Scholzom, inače legendarnim bubnjarom Parnog valjka). Pjesma je bila na engleskom te je postigla visoki broj gledanja i emitiranja posebice na YouTubeu. Nakon toga u suradnji s američkom produkcijskom kućom Dembiak Music, Petra nastavlja suradnju i rad na engleskom, te postiže prvi uspjeh kada njena pjesma Fly Away biva prodana ABC-ovoj seriji „Chasing Life“.

Uskoro nakon izbacivanja prvog singla, Petra i Dražen okupljaju bend te osvajaju prvo zagrebačku scenu svojim koncertima koji zrače neposrednošću i pozitivnom energijom, a zatim i šire. 2015. godina protekla je u znaku suradnje sa Soundset Plavim, gdje je Vindon Havin imao ulogu benda koji je bio zaštitno lice radija. Bend uz konstantne nastupe paralelno radi i autorski te izdaje svoj prvi album “Mjesec od papira” nazvan po istoimenom singlu izdanim u svibnju 2016.

Na koncertima koji pršte od pozitivne energije prepoznatljivog zvuka, osim autorskih skladbi izvode covere pop, rock i soul standarda za kojih će struka često reći da su bolji od originala.

Vindon Havin je prvorazredna scenska atrakcija, produkcijski besprijekoran, estetizirani u svakom audio- vizualnom pogledu, predstavljaju istinski glazbeni doživljaj. Prošlogodišnji nastupi na otvorenom u Rovinju, Poreču i Rabcu dugo će se pamtiti. https://www.youtube.com/channel/UCwVuncpNv6cLsCqpQmnSLqQ/featured

 

„Moć gitare“ Damira Halilić – Hala

Hal je dobitnik mnogobrojnih nacionalnih nagrada uključujući i najprestižniju Porin (2014) te su njegove skladbe dospjele su na sam vrh  top ljestvica u SAD-u, Australiji i Europi. Na svojih šest albuma bilježi suradnje sa svjetskom glazbenom elitom; dobitnicima najprestižnijih glazbenih nagrada poput Grammy-ja i British Awards-a.

Do sad je nastupao u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj… O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni  virtuoz Tommy Emmanuel (http://www.certifiedguitarplayer.com/damirhalili.aspx).

Njegovi koncerti „Moć gitare“  su po ocjeni glazbene kritike jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih projekata u domeni gitarističke glazbe. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa uz korištenje šest različitih gitara , multimedijalnog karaktera koji uključuje i vrhunsku video produkciju. Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama koji se mogu pronaći pod press materijalom na Halovom web siteu: www.halmusicland.com

Trajanje koncerta 70 minuta.