Klasika na Mirinama

Na periferiji antičkog grada, u V. stoljeću, nastaje impozantan kompleks Mirine. Sa svojim očuvanim zidinama ova bazilika pored mora transformirana je u pozornicu pod zvjezdanim nebom. Jedinstvena lokacija, koja je svojom pojavom i poviješću zahtijevala samo najbolje od glazbe, tako je postala domom festivala „Klasika na Mirinama“.

U srijedu, 12. srpnja, uživajte uz odličan nastup Ingrid Haller (sopran), Tee Grubišić Mihalić (violina) i Diane Grubišić Ćiković (harfa)! Ovaj klasični trio nagrađivanih riječkih umjetnica ispunit će Mirine svojim jedinstvenim zvukom!

Na pozornicu Mirina, 19. srpnja će se popeti prvi trajni i profesionalni ansambl na hrvatskoj glazbenoj sceni! Zagrebački kvartet svoj je prvi koncert održao 1919. godine, a uz tradiciju obilježenu na 60 ploča i više od 4000 koncerata, garantiraju iskustvo koje ne smijete propustiti!

Sandro Vešligaj (klavir) i David Kumpare (klarinet) svojim „Across Europe“ zatvorit će 26. srpnja ovogodišnje koncerte Klasike na Mirinama! Ovi mladi glazbenici iza sebe imaju brojne koncert i nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a vama preostaje samo uživati u njihovom talentu!