LIVINGSTONE MUSIC PROJECT

LIVINGSTONE je glazbeni projekt sastavljen od 17 glazbenika koji se izmjenjuju u različitim tematskim formacijama. Baziran je na intuitivnom pristupu glazbi, što se posebno odnosi na odabir repertoara. Ideja koja nas vodi jest prijenos suptilnog pozitivnog naboja i energije s nas na publiku kao motivacije, te s publike na nas kao inspiracije. Zvukom i glazbom stvaramo atmosferu koja na trenutak odvaja od površinske stvarnosti i vodi nas u opušteni unutarnji svijet, u susret sa samima sobom.

 

Repertoar se razlikuje po formacijama, te je ovisno o formaciji različito obrađen i prilagođen izvedbi.

 

1. U formaciji LIVINGSTONE ROCK DUO, repertoar se sastoji od rock, blues, soul i pop klasika, koji su adaptirani za izvedbu s dvije akustične gitare i da vokala.

2. U formaciji LIVINGSTONE MEDITERRANEO DUO izvodimo domaći repertoar koji se sastoji od nama dragih skladbi, uglavnom balada, uz dvije akustične gitare i dva vokala.

3. U formaciji LIVINGSTONE POP/ROCK TRIO, repertoar koketira s prethodna dva navedena, ali je prilagođen za izvedbu s dvije akustične gitare i bass gitarom, te s vokalnom izvedbom u tri glasa.

4. U formaciji LIVINGSTONE LATINO TRIO na repertoaru su kompozicije u latino ritmu ili evergreeni obrađeni u latino stilu. Ovaj trio bavi se isključivo instrumentalnom glazbom u klasičnu gitaru, bass i cajon (španjolska udaraljka).

5. U formaciji LIVINGSTONE ROCK BAND nudimo energičan band koji izvodi poznate svjetske rock hitove. Postava banda je: gitara, bass, bubanj i vokal.

6. U formaciji LIVINGSTONE POP/ROCK QUARTET nudimo proširenu trio POP/ROCK opciju. U ovom slučaju dodan je instrument bubanj.

7. U formaciji LIVINGSTONE COUNTRY BLUE GRASS “RIVER BLUE BAND” nudimo vrlo zanimljiv repertoar koji se izvodi uz dvije akustične gitare, banjo, bass i četiri vokala od kojih je jedan ženski.

8. U formaciji LIVINGSTONE “LA PASSION ESCONDIDA” QUINTET nudimo flamenco koncept koji se izvodi uz klasičnu gitaru, bass, cajon, pjevačicu i plesačicu. Vrlo atraktivan program. Gitaru svira svjetski priznati flamenco umjetnik David Savčić.

9.U formaciji sextet LIVINGSTONE KLAPA “CINQUINA” SEKSTET nudimo tradicionalni klapski izričaj uz pratnju dvije akustične gitare, dvije mandoline i bass.