DAMIR HALILIĆ HAL – MOĆ GITARE

Dobitnik mnogobrojnih nacionalnih nagrada, uključujući i najprestižniju Porin (2014), čije su skladbe dospjele su na sam vrh  top ljestvica u SAD-u, Australiji i Europi. Na svojih šest albuma bilježi suradnje sa svjetskom glazbenom elitom; dobitnicima najprestižnijih glazbenih nagrada, poput Grammy-ja i British Awards-a.

Do sad je nastupao u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj… O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni  virtuoz Tommy Emmanuel (http://www.certifiedguitarplayer.com/damirhalili.aspx).

Hal je i umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala te uređuje program Baška International Guitar Festivala.

Njegov je koncert „Moć gitare“ , po ocjeni glazbene kritike, jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih projekata u domeni gitarističke glazbe. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa koji je multimedijalnog karaktera te uz korištenje šest različitih gitara uključuje i vrhunsku video produkciju. Originalnost, odnosno vrijednost projekta, potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama koji se mogu pronaći pod press materijalom na Halovom web siteu: www.halmusicland.com

 

HAL promo 1